woensdag 22 september 2010

De paus in Schotland en Engeland (18)

Naast de woorden van de paus zelf tijdens de slotceremonie op het vliegveld, hier het commentaar van enkele belangrijke politieke en religieuze figuren in Engeland op het pausbezoek.
Voor de Italiaanslezenden, op ilsussidiario.it een interview met de vaticanist Sandro Magister en met de anglicaanse hoogleraar John Milbank.

De houding van de "grote" Nederlandse media wordt goed weergegeven in het commentaar van ene G. Wouters uit Kapellen (B) op de site van Trouw:
Verbazend hoe Trouw erin is geslaagd het verrassende succes van dit pausbezoek onder de mat te vegen en enkel sjagrijn te produceren. De stukken hebben geen enkel verband met de realiteit die iedereen vorige week live heeft kunnen zien op de BBC-tv. Monic Slingerland heeft er niets van begrepen - of niet willen begrijpen - totaal verblind door haar 'politiek correcte' Hollandse en anti-katholieke vooroordelen. Wat een contrast met de Britse pers vandaag, ook van de voordien heel kritische kranten! Er is maar één woord voor: schaamteloze journalistieke manipulatie.
Amen! Maar er is een groot verschil tussen nu en 25 jaar geleden: nu is er internet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten