maandag 12 april 2010

SGP-vrouwen zelf aan het woord

In Trouw van vandaag:
De gelijkheidsstrijders [meten] met verschillende maten. Bij christenen zijn de seculiere fundamentalisten er als de kippen bij, maar bij moslims wordt graag een oogje toegeknepen. In de achterliggende jaren waren het linkse partijen die, vol begrip, gescheiden zwemuurtjes en gescheiden loketten voor mannen en vrouwen faciliteerden.
Maar wat ons vooral stoort, is dat onder het mom van compassie voor ’de onderdrukte SGP-vrouw’ onze zelfredzaamheid in twijfel getrokken wordt. Vrouwen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld binnen de SGP. En als wij als SGP-vrouwen meer invloed willen hebben, zijn we mans genoeg dat zelf te bepleiten. Daarnaast is er altijd nog ruimte om zelf een partij op te richten.
[...]
Mochten de feministen uit hun overwinningsroes zijn ontwaakt en niks meer omhanden hebben, dan zouden ze hun aandacht kunnen richten op vrouwen in Nederland die écht onderdrukt worden. In hun haast de SGP in hun strik te vangen, hebben ze bij het lezen van het VN-Vrouwenverdrag waarschijnlijk over artikel 6 heen gelezen. Horen we feministen ooit over de Wallen of over alle vrouwen die tegen hun zin de arbeidsmarkt worden opgejaagd?
Zie ook Amanda Kluvelds (geen SGP-vrouw) bijdrage in de Volkskrant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten