dinsdag 14 juni 2016

25 juni: CvdK Wim van de Donk spreekt op Maranatha over Martinus Cobbenhagen


Martinus Cobbenhagen (1893-1954), priester en econoom, is onbetwist de grondlegger en ‘vader’ van wat nu Tilburg University is. Hij was niet alleen hoogleraar en verschillende keren rector, maar inspireerde het beginnende Tilburgse academische leven met frequente voordrachten en artikelen, waarin hij zijn ‘idee’ van een Tilburgse universiteit uiteenzette: het moest een onderwijsinstelling zijn en worden die geen 'vakidioten' maar 'volledige mensen' moest vormen.

Op initiatief van het studentenpastoraat en Academic Forum zijn deze teksten nu opnieuw gepubliceerd, in een geannoteerde, tweetalige uitgave: de Cobbenhagen Essays.
Wim van de Donk, Commissaris van de Koning in Noord-Brabant, alumnus en hoogleraar van Tilburg University en liefhebber van Cobbenhagens werk, komt de bundel presenteren.


Alle bezoekers van de avond krijgen een exemplaar van de Cobbenhagen Essays cadeau.
 

‘Cobbenhagen Essays. De visie van de grondlegger op de Tilburgse universiteit’, uitg. Valkhof Pers, Nijmegen 2016, 240 blz., isbn 978-5625-456-8, € 22,50.


CobbenhagenAvonden zijn ongeveer maandelijks door het studentenpastoraat van Tilburg University, studentenparochie Maranatha en beweging Gemeenschap en Bevrijding georganiseerde culturele avonden. In de geest van universiteitsstichter Cobbenhagen willen ze academische wereld, christelijk voorstel en regio Tilburg bij elkaar brengen.
De avonden worden gehouden in studentenkerk Maranatha, Prof. Cobbenhagenlaan 19 te Tilburg. Aanvang: 20.00 uur. Opgave is niet verplicht maar wordt wel gewaardeerd, hier op Facebook. Na het ‘formele’ gedeelte is er een borrel. De avonden zijn vrij toegankelijk. Na afloop wordt er een collecte gehouden. Aan de Prof. Cobbenhagenlaan is ruimschoots gratis parkeergelegenheid.


Meer informatie: www.cobbenhagenavonden.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten