vrijdag 7 december 2018

12 december: Arjan Plaisier over eenwording katholieken en protestanten

‘Deze tijd vereist een radicale stap: de verzoening tussen rooms-katholieken en protestanten en daarmee de vereniging van kerken’. Deze provocerende stelling poneerde Arjan Plaisier op 26 oktober in het Nederlands Dagblad. Plaisier was van 2008 tot 2016 scriba van de grootste protestantse gemeenschap in Nederland, de PKN. Deze kent geen bisschoppen, maar de scriba is haar secretaris-generaal en hoogste vertegenwoordiger.

‘Maarten Luther zou niet uit de Rooms-Katholieke Kerk van vandaag zijn gestapt. … We komen nu in een tijd die weer gaat lijken op die van de vroege kerk: een tijd waarin de kerk, zo God het geeft, tevoorschijn komt als een gemeenschap van broeders en zusters die leven in het geloof in de opgestane Heer … Hoe zal een vereniging eruitzien? Veel ‘geleefd protestantisme’, tot in de kerkstructuur en de kerkcultuur toe, moet een plaats krijgen. … Wat te denken van een protestantse orde in de ene kerk, met een eigen ambtelijke organisatie, erkend door de ‘herder van de herders’?’

Tijdens een zgn. CobbenhagenAvond op woensdag 12 december om 20.00 uur in studentenkerk Maranatha (Prof. Cobbenhagenlaan 19) in Tilburg zal ds. Plaisier zijn visie uiteenzetten en met de aanwezigen in gesprek gaan.

De CobbenhagenAvonden zijn door het studentenpastoraat van Tilburg University, studentenkerk Maranatha en katholieke beweging Gemeenschap en Bevrijding georganiseerde culturele avonden. In de geest van universiteitsstichter Cobbenhagen willen ze academische wereld, christelijk voorstel en regio Tilburg bij elkaar brengen. De avonden beginnen om 20.00 uur in studentenkerk Maranatha aan Prof. Cobbenhagenlaan 19 te Tilburg. Na het ‘formele’ gedeelte volgt er een borrel met boekentafel. De avonden zijn vrij toegankelijk. Na afloop is er een collecte. Aan de Prof. Cobbenhagenlaan is ruim gratis parkeergelegenheid. Station Tilburg Universiteit ligt op 10 minuten loopafstand.

Meer informatie: cobbenhagenavonden.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten