dinsdag 10 januari 2017

28 januari: Jos. Bedaux en studentenkerk Maranatha

In 2017 is het vijftig jaar geleden dat de bekende Tilburgse architect Jos. Bedaux (1910-1989) de bouw van studentenkerk Maranatha aan de Professor Cobbenhagenlaan voltooide: een speciaal voor studenten bestemd parochiecomplex, bestaande uit één bouwlaag, onder een plat dak, met een deels ondergronds gelegen kapel, een gesprekscentrum en een pastorie. De studentenkerk is een ‘kleine kopie’ van het ‘Cobbenhagengebouw’ van de Tilburgse universiteit, dat Bedaux net afgerond had.
In de afgelopen jaren is het interieur van de kapel weer zoveel mogelijk in de oorspronkelijke staat gebracht.
Tijdens deze eerste CobbenhagenAvond van 2017, die plaatsvindt in de kapel zelf, zullen Frans Bedaux, zoon van de architect, en Marius Groothuis, voorzitter van de Stichting Jos. Bedaux, spreken over Bedaux’ leven, architectonische ideeën en gebouwen – in het bijzonder de Maranathakerk.

CobbenhagenAvonden zijn ongeveer maandelijks door het studentenpastoraat van Tilburg University, studentenparochie Maranatha en beweging Gemeenschap en Bevrijding georganiseerde culturele avonden. In de geest van universiteitsstichter Cobbenhagen willen ze academische wereld, christelijk voorstel en regio Tilburg bij elkaar brengen.
De avonden worden gehouden in studentenkerk Maranatha, Prof. Cobbenhagenlaan 19 te Tilburg. Aanvang: 20.00 uur. Na het ‘formele’ gedeelte is er een borrel. De avonden zijn vrij toegankelijk. Na afloop wordt er een collecte gehouden. Aan de Prof. Cobbenhagenlaan is ruimschoots gratis parkeergelegenheid.

Meer informatie: www.cobbenhagenavonden.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten