maandag 29 mei 2017

Op 13 juni presenteert pater Maes in Tilburg zijn nieuwe boek over Humanae Vitae

Waarschijnlijk is er geen kerkelijk document dat in het Westen zo verguisd is als de encycliek Humanae vitae van paus Paulus VI uit 1968.
Toch noemt de huidige paus Franciscus de tekst ‘profetisch’ en worden er, vijftig ervaringsjaren later, met name ook vanuit medische en feministische hoek steeds meer vraagtekens geplaatst bij de ‘anticonceptiementaliteit’ die onze cultuur zo is gaan kenmerken.
Daniël Maes, norbertijn van de abdij van Postel, moraaltheoloog, en sinds 2010 werkzaam in Syrië (!), schreef in de aanloop van Humanae vitae’s 50-jarige jubileum Hoe een paus gelijk kreeg. Nieuwe perspectieven na een halve eeuw contraceptie.

Tijdens de komende CobbenhagenAvond, op dinsdag 13 juni in studentenkerk Maranatha (Prof. Cobbenhagenlaan 19), zal pater Maes eerst kort spreken over zijn ervaringen in Syrië en daarna over zijn nieuwe, tegendraadse boek. Na afloop van de lezing is er de mogelijkheid met de auteur in gesprek te gaan.

De CobbenhagenAvonden zijn ongeveer maandelijks door het studentenpastoraat van de Universiteit van Tilburg, studentenparochie Maranatha en katholieke beweging Gemeenschap en Bevrijding georganiseerde culturele avonden. In de geest van universiteitsstichter Cobbenhagen willen ze academische wereld, christelijk voorstel en regio Tilburg bij elkaar brengen.
De avonden beginnen om 20.00 uur in studentenkerk Maranatha aan Prof. Cobbenhagenlaan 19 te Tilburg. Na het ‘formele’ gedeelte volgt er een borrel met boekentafel. De avonden zijn vrij toegankelijk. Na afloop is er een collecte.
Op de Prof. Cobbenhagenlaan is ruim gratis parkeergelegenheid. Station Tilburg Universiteit ligt op 10 minuten loopafstand.

Meer informatie: www.cobbenhagenavonden.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten