dinsdag 31 mei 2011

"Geen flauw benul van religie en geschiedenis"

Martin Sommer in el Diaro Popular over het voorgestelde rituele-slachtverbod:
De god van de kerklozen

Met dat verbod op onverdoofd ritueel slachten zijn we nog niet klaar. Na het Kamerdebat in april brak tumult uit. [...]
Zich niet helemaal verdiept in de emoties bij de achterban, was het excuus bij de PvdA. Geen flauw benul van religie en geschiedenis, is mijn idee.
Deze week zou er in de Kamer een hoorzitting over ritueel slachten worden gehouden. Die is uitgesteld. Wellicht kwam het deze en gene beter uit de hete aardappel wat uit de buurt van de Eerste Kamerverkiezingen te hebben. [....]
Neem de VVD. Daar vindt men dat er ruimte moet zijn voor godsdienstvrijheid, en zeker een kleine club als de orthodoxe joden moet op zijn eigen wijze zalig kunnen worden. Frits Bolkestein verwoordde dit standpunt op televisie.
Maar die vrijheid wordt nu bedreigd door de komst van een miljoen moslims. Orthodoxie in het klein is voor het openluchtmuseum. Orthodoxie bedreven door een miljoen mensen is een bedreiging voor vrouwenrechten of dierenwelzijn.
De VVD-fractie is radicaal gespleten. Ook de PVV worstelt. Daar houden ze van joden, maar niet van moslims. [...] Bij de PVV hebben ze net als bij de PvdA slecht opgelet, allemaal moderne seculieren die het lam Gods hebben verruild voor de god van de kerklozen, het onschuldige dier. [...]
De SGP heeft het in de Kamer opgenomen voor de joden. Nooit (nou ja) was rituele slacht een probleem. Nu zijn er een miljoen moslims en komt dat dierenwelzijn uit de mouw. De SGP suggereert een uitzondering op het verbod voor orthodoxe joden. [...] Begrijpelijke wens, die zeker niet zal worden gehonoreerd. Want: gelijke monniken, gelijke kappen.
Begrip voor orthodoxie is uit, de staat als grote gelijkmaker is in. Wordt beslist vervolgd.
Morgen in het Nederlands Dagblad een artikel over deze kwestie van de hand van uw bloghouder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten