vrijdag 1 juli 2011

Hoe een cultuur verwoesten in 5 eenvoudige stappen

Afgelopen dinsdag heeft de Tweede Kamer niet alleen het handjevol in Nederland overgebleven orthodoxe joden bij wet verboden een eeuwenoude godsdienstige traditie te blijven uitoefenen, maar ook - en passant en onopvallend - met ruime meerderheid (VVD, PvdA, SP, D66, GroenLinks, Partij voor de Dieren, PVV) een motie aangenomen die de Minister van Onderwijs vraagt voorlichting over homo- en transsexualiteit op elke school in Nederland verplicht te stellen.
De zoveelste ideologische aanslag op het onderwijs, terwijl leraren zelf de voortdurende staatsbemoeizucht als probleem nummer 1 aanwijzen voor de reusachtige crisis ervan.
Als het niet zo ernstig en triest was, zou dat 'verplicht stellen van homo- en transsexualiteitsvoorlichting' iets komisch hebben. We weten met z'n allen totaal niet waar we het over hebben. Of homosexualiteit aangeboren is, aangeleerd, scheefgroei; of het bevorderd moet worden of juist niet; of het het levensgeluk van de personen bevordert of niet; niet-ideologische wetenschappers zijn er absoluut niet eenduidig over. Een verband met pedofilie mag op dit moment even niet genoemd worden, maar bestaat wel degelijk. En transsexualiteit: moeten we het bevorderen of niet? Zijn mensen gelukkiger na de operatie (ik ken wat transsexuelen maar niet ééntje die na de operatie lekkerder in zijn vel zit)? Homosexuelen zelf zijn zeer verdeeld over de voordelen van hun eigen gerichtheid (men leze maar eens wat boeken van homosexuele auteurs). Het minste wat we kunnen zeggen is dat het probleem homosexualiteit (en trans-, bi-, pedosexualiteit enz.) ambigu is.

Maar in plaats van meer duidelijkheid daarover te verkrijgen, bijvoorbeeld door de ervaring (en de wijsheid van de mensheid) terzake eerlijk te raadplegen, gaan we - typisch ideologisch - de ideeën van de groep die toevallig aan de macht is, maar vast verplicht stellen, tot in het onderwijs toe. Ideeën die - by the way - tot zéér recentelijk, ook in Holland, en door iedereen - absurd gevonden werden, moeten nu verplicht en systematisch het bewustzijn van kinderen vanaf 4 jaar binnengeleid worden.

Het is van dezelfde onredelijkheid als wat met het rituele-slachtverbod is gebeurd: we weten niet goed wat godsdienstvrijheid is, maar we beginnen vast het in te perken. We weten niet goed wat homosexualiteit is, maar we beginnen het vast te promoten (wettelijk beperken of verplicht promoten hangt af van de smaak van de toevallige machthebber).

Voor christelijke gezinnen wordt thuisonderwijs steeds meer een optie.

Hoe je, als lobbyist, van iets "ondenkbaars" als het homohuwelijk binnen korte tijd "beleid" kunt maken, legt Joe Carter uit in First Things. De laatste regels:
America has produced an overwhelming number of Christians who are adept at explaining why they can support issues that are antithetical to Christianity and depressingly few who can give reasons why we should adhere to the teachings of scripture and the wisdom of the church.
History has shown that dedicated Christians can close the Overton window and reverse the shift from “policy” to “unthinkable.” But it requires a people who have courage and conviction and a willingness to be despised for the truth.

5 opmerkingen:

 1. Een naar artikel van Joe Carter, maar wel helemaal waar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. "We weten met z'n allen totaal niet waar we het over hebben. ..." Natuurlijk niet, vraag het aan de holebi's zelf: hoe ervaren zij het? Als het een keuze was, zouden ze wel erg dom moeten zijn om er voor te kiezen aangezien er nog zovelen hen veroordelen zonder hen te kennen.

  "Een verband met pedofilie mag op dit moment even niet genoemd worden, maar bestaat wel degelijk." Hoezo? Ik dacht dat jullie hoegenaamd niet wisten waar jullie het over hadden? En hoe leid je die link af dan? Vergeet niet dat er ook heteroseksuele pedofielen zijn. Of is deze link dan misschien duidelijk toch niet aanwezig?!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 2de poging:

  "We weten met z'n allen totaal niet waar we het over hebben." Ga het dan vragen aan holebi's! Dan weet je meteen of het hen gelukkig maakt of niet. Mocht het een keuze zijn, is het wel vreemd dat zovelen er voor kiezen aangezien ze zoveel tegenwind vangen...

  "Een verband met pedofilie mag op dit moment even niet genoemd worden, maar bestaat wel degelijk." Vreemd! Eerste stellen dat men er niets over weet, maar dan wel die link leggen!? Komaan zeg, wat doe je dan met pedofiele hetero's? Of is die link misschien denkbeelding?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Addendum: "Een verband met pedofilie mag op dit moment even niet genoemd worden, maar bestaat wel degelijk." Misschien sla je de bal toch niet totaal verkeerd. Op Catholica verwees je naar een artikel waarin volgende staat: "En – Jenkins citerend – meer dan 90 procent van de katholieke priesters die veroordeeld zijn wegens misbruik van minderjarigen is homoseksueel." Van de PRIESTERS dus! Hoewel ik zelfs hiermee niet akkoord kan gaan (hoe kan je zoiets achterhalen?), vind ik dat we intellectueel wel recht hebben op correcte informatie! Met statistieken kan alles én niets bewezen worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De band tussen pedofilie en homoseksualiteit wordt NIET bevestigd door het Vaticaan! Kardinaal Tarcisio Bertone kreeg nul op het rekest: "De kerkelijke autoriteit heeft niet de competentie om algemene uitspraken te doen over psychologische of medische onderwerpen", verklaarde de woordvoerder van het Vaticaan.

  BeantwoordenVerwijderen