vrijdag 4 november 2011

Nieuws dat niet in de krant komt

Christian Ouwens uit Gemert, die twee jaar geleden tijdens de zogenaamde 'hostierel' de H. Mis verstoorde en aangifte deed tegen de pastoor van Reusel en de plebaan van Den Bosch (de rel werd geleid door het COC en PvdA-voorzitter Ploumen, die de Kerk hekelden omdat je "in staat van genade" moet zijn om ter communie te kunnen) heeft in een brief aan de toenmalige pastoor, de plebaan en de bisschop zijn spijt betuigd voor zijn actie en voor de berokkende schade.
Christian Ouwens zegt nu dat de katholieke kerk in haar gelijk stond en dat zijn kritiek ongepast was. Hij heeft inmiddels vergeving gevraagd bij het bisdom. Woensdag gaat hij te biecht [...]. Opmerkelijk is dat Christian Ouwens zelf ook homoseksueel is en katholiek.
Ouwens heeft al zeker een jaar spijt van zijn kritiek op Reuselse pastoor. Hij heeft zich verdiept in de katholieke leer en is het nu eens met de handelwijze van de pastoor. [...]
Volgens Christian Ouwens zijn er verschillende oorzaken voor homoseksualiteit. [...] "Maar", zegt Ouwens, "dat iets goed voelt, wil niet zeggen dat het goed is." (Omroep Brabant)
Een eerlijk en moedig iemand: zijn werkwijze (kijken wat de Kerk echt zegt) en nieuwe standpunt zullen hem niet in dank afgenomen worden.
Bedankt voor je getuigenis en sterkte!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten