maandag 9 juli 2012

Brief van David J. Goldman aan de Keulse rechters die jongensbesnijdenis verboden hebben

To suggest that circumcision impairs health is silly on the face of it, considering that the Jewish people, alone among all the peoples of the world, have endured through these past 4,000 years - not in spite of circumcision, but rather because of it, as I shall explain.
Lees 'Spenglers' uitstekende artikel hier.

1 opmerking:

 1. 1) Goldman’s argument van het verbond is natuurlijk het echte valabele; zoals voor de katholiek de Kelk van het Nieuwe Verbond het hart van zijn identiteit is, zo is de besnijdenis dat voor de jood. Daarover dus geen discussie. Het is bizar dat een Duitse (!) rechter dat zou willen verbieden.

  2) Maar wanneer hij over demografische aspecten spreekt, wordt het al gauw prietpraat. Armeniërs, die de besnijdenis niet kennen, voeren hun geschiedenis terug op Hayk, de achterkleinzoon van Jafet ( die weer de zoon van Noach is). We spreken dan over 2462 vóór Christus. Dat zijn in totaal dus 4400 jaren van eigen identiteit. Ook na de Armeense genocide, die model stond voor Hitler’s holocaust, hebben de Armeniërs hun identiteit behouden.
  Nog krasser is het voorbeeld van de Arabieren, afstammelingen van Abraham zoals de Joden, maar tot aan de invoering van de islam (zevende eeuw) zonder besnijdenis. Wat fertiliteit betreft doen ook de Arabieren het niet onaardig: ze tellen thans 300 miljoen zielen, die voor de overgrote meerderheid het islamitische geloof aanhangen.
  Wat te denken van de Koerden (de vroegere Meden), de Perzen, de Surjoje (As)syriërs, zeer oude volken die tot aan de islamitische overheersing geen besnijdenis kenden maar wel een oeroude geschiedenis en dito identiteit.
  Wat dat betreft is het joodse volk veel gedifferentieerder: Khazaren, Falasha’s en Oeigoeren om enkele tot het jodendom bekeerde volken te noemen, getuigen daarvan. Trouwens, wie wel eens in Israël is geweest die weet dat het volk van Israël etnisch gezien net zo bont is als de christenen: alle rassen zijn in het Heilig Land vertegenwoordigd.
  3) Tenslotte de gezondheid. Zolang Goldman niet kan aantonen dat besneden mannen gemiddeld langer leven dan onbesnedenen is het een gelegenheidsargument.

  Wim Peeters

  BeantwoordenVerwijderen