maandag 2 november 2015

Nieuwe serie CobbenhagenAvonden in Tilburg

“De mens vormt zich in de gemeenschap, gevend en ontvangend” (Martinus Cobbenhagen, 1893-1954)

Op zaterdag 14 november begint een nieuwe serie CobbenhagenAvonden, maandelijks door het studentenpastoraat van Tilburg University, studentenparochie Maranatha en beweging Gemeenschap en Bevrijding georganiseerde culturele avonden.
In de geest van universiteitsstichter Cobbenhagen willen ze academische wereld, christelijk voorstel en regio Tilburg bij elkaar brengen.
De avonden worden gehouden in studentenkerk Maranatha, Prof. Cobbenhagenlaan 19 te Tilburg.
Na het ‘formele’ gedeelte is er een borrel.
De avonden zijn vrij toegankelijk. Na afloop wordt er een collecte gehouden.
Aan de Prof. Cobbenhagenlaan is ruimschoots gratis parkeergelegenheid.

Programma tot en met april 2016

Zaterdag 14 november, 20.00 uur. FILMPREMIÈRE: ‘La última cima’ (De laatste bergtop)
Eerste vertoning in Nederland van een documentaire van de Spaanse regisseur Juan Manuel Cotelo: “Men zei me dat ik best een film kan maken over een priester, als hij maar pedofiel, dief, manipulatief, machtsbelust of, op zijn best, missionaris is in een ontwikkelingsland; als ik hem aan het kruis zou nagelen; men zei me ook dat míj dat lot zou wachten als ik een 'normale' priester zou laten zien”. ‘La última cima’ beschrijft het leven van zo’n ‘gewone’ priester, Pablo Prieto, die op 42-jarige leeftijd omkomt bij een bergwandeling. De film werd populair door mond-op-mond-reclame. Hij zal kort worden ingeleid door de vertaler, Pieter Zimmermann.

• Zaterdag 23 januari 2016, 20.00 uur. WILLEM JAN OTTEN: Waarom komt U ons hinderen?
Een van Nederlands grootste levende schrijvers, in 2014 winnaar van de P.C.Hooftprijs, komt in Tilburg vertellen over poëzie en religie.

• Zaterdag 12 maart 2016, 20.00 uur. JOSEPH HAYDN: Christus’ Zeven Laatste Woorden
Kort voor Pasen luisteren we samen naar het beroemde passiewerk ‘De Laatste Zeven Woorden van de Verlosser aan het Kruis’, met inleiding en toelichting.

• Zaterdag 16 april 2016, 20.00 uur. LEZING: Bisschop De Korte, de Theoloog des vaderlands
De Groningse mgr. Gerard de Korte, verkozen tot ‘theoloog des vaderlands’ 2015, komt spreken over het door paus Franciscus uitgeroepen Jaar van Barmhartigheid.

Meer informatie: www.cobbenhagenavonden.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten