maandag 19 april 2010

Vijf jaar Benedictus XVI - voor ons blog een nieuwe naam

Vandaag is het vijf jaar geleden dat Joseph Ratzinger door de kardinalen gekozen werd tot paus Benedictus XVI, 266e opvolger van de apostel Petrus.
In stilte voert hij grote hervormingen door in de Kerk; en hij moedigt alle christenen aan ook zelf in het klein hun verantwoordelijkheid te nemen.
Zo heeft hij op 24 januari van dit jaar de priesters opgeroepen actief aanwezig te zijn op het internet, er ruimten te scheppen die kunnen dienen als een soort "Voorhof van de heidenen", zoals de Tempel van Jeruzalem die kende.
Vandaag wil ik, door mijn weblog een nieuwe naam te geven (www.voorhof.net), het expliciet verbinden met deze oproep van de paus. 'Voorhof': een programma, een voornemen, niet per se een beschrijving van de werkelijkheid. Maar ik hoop dat ik op zeker moment de woorden van kardinaal Newman zal kunnen nazeggen:
In a long course of years I have made many mistakes. I have nothing of that high perfection which belongs to the writings of Saints, viz., that error cannot be found in them; but what I trust that I may claim all through what I have written, is this,—an honest intention, an absence of private ends, a temper of obedience, a willingness to be corrected, a dread of error, a desire to serve Holy Church, and, through Divine mercy, a fair measure of success.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten