zaterdag 24 juli 2010

Nog een keer het onplezierige en politiek zeer incorrecte thema van de (althans statistische) relatie tussen celibaat, homosexualiteit en 'pedofilie'

In dit artikel in de Washington Post van donderdag pleit Bill Donohue, voorzitter van de Amerikaanse League for Religious and Civil Rights ervoor de kwestie tenminste bespreekbaar te maken, in ieders belang.

Zie ook Kwetsende cijfers en Psyche en celibaat.

Gisteren heeft, n.a.v. een artikel in een Italiaans tijdschrift over homosexuele priesters die een dubbelleven zouden leiden, het bisdom Rome een communiqué laten uitgaan, dat als volgt eindigt:
Wie de Kerk van Rome kent [...] herkent zich totaal niet in het gedrag van degenen die een "dubbel leven" hebben, die niet begrepen hebben wat "katholiek priesterschap" inhoudt en die geen priester hadden moeten worden. Laten zij weten dat niemand hen dwingt priester te blijven, slechts de voordelen ervan genietend. Coherentie zou vergen dat ze hun masker afdoen. We wensen hun niets slechts toe maar kunnen niet accepteren dat omwille van hun gedrag de eerzaamheid van alle anderen te grabbel gegooid wordt. [...]
Dit Vicariaat is voornemens elk gedrag dat een priesterleven onwaardig is streng te vervolgen, volgens de normen van de Kerk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten