vrijdag 1 oktober 2010

Leven en welzijn

De vorig jaar door de paus benoemde nieuwe Directeur van de Vaticaanse bank (IOR), Gotti Tedeschi, heeft een boek geschreven, waarvan Sandro Magister een zeer interessant hoofdstuk in het Engels heeft laten vertalen: het is hier te vinden (halverwege de pagina, onder het kopje "Fewer Children, Less Wealth").
Gotti Tedeschi toont aan dat de belangrijkste oorzaak van de economische crisis gebrek aan waardering van het menselijk leven is.

P.S.: Het - in zijn boek duidelijk geworden - hoge wetenschappelijke èn gelovige niveau van de gevierde financieel specialist (Gotti Tedeschi is naast directeur van het IOR, economisch adviseur van de Italiaanse minister van financiën, bestuurslid van verschillende banken, hoogleraar aan de Cattolica van Milaan, columnist van verschillende kranten) werpt een ander licht op de recente beschuldigingen aan het adres van de Directeur van de Vaticaanse bank. Het Vaticaan heeft onmiddellijk laten weten volledig vertrouwen te hebben in Gotti Tedeschi.

1 opmerking:

  1. Al in de eerste zin struikel ik. IOR is namelijk geen bank, maar een instituut dat geld beheert van religieuze organisaties. De term "Vaticaan-bank" is bedacht door de pers denk ik, maar van een bank in directe zin kan je bij IOR niet spreken. Mocht ik het fout hebben, dan graag een reactie. Ik weet namelijk ook niet alles.

    BeantwoordenVerwijderen