vrijdag 14 januari 2011

Nieuwe regering

Staatssecretaris Ben Knapen (Buitenlandse Zaken) wil opheldering van de Europese Commissie over een kalender voor scholieren in Europa waarop alle christelijke feestdagen zijn vergeten. De belangrijkste dagen van andere godsdiensten worden wel vermeld. Dat heeft hij donderdag via zijn woordvoerder laten weten. Hij spreekt van een absurde omissie.
Het CDA, de ChristenUnie en de SGP hadden de staatssecretaris gevraagd bij de commissie aan de bel te trekken over de kalender. [...]
„Dat is geen foutje, maar de omgekeerde wereld”, aldus SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij. Hij wil van de bewindsman weten hoe het kan dat Kerstmis, Pasen en Pinksteren op de kalender compleet zijn „verdonkeremaand”. Het CDA wil weten op welke manier de Europese Commissie invulling wil geven aan de joods-christelijke traditie.
Ook Rouvoet wijst erop dat Europa nog altijd in de eerste plaats een joods-christelijke cultuur heeft. „Je mag van de Europese Commissie verwachten dat ze daarover waakt en die ook op de jongeren wil overdragen.”
De 3,2 miljoen kalenders zijn vorig jaar op 21.000 middelbare scholen uitgedeeld. De kosten bedroegen 5 miljoen euro.
(De Telegraaf)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten