dinsdag 28 juni 2011

"Groot is de verantwoordelijkheid die op het parlement rust"...

Brief van Daniel Ritsma van het Nederlands-Israëlitisch Kerkgenootschap aan de Tweede Kamer, die vandaag zal stemmen over het wetsvoorstel dat ritueel slachten moet verbieden.
Wij staan met u aan de vooravond van wat een historische vergissing dreigt te gaan worden. Een vergissing met verstrekkende gevolgen voor de Joodse gemeenschap en voor de godsdienstbeleving in Nederland.

Groot is de verantwoordelijkheid die - juist in onze geseculariseerde samenleving - nu op het parlement rust om de godsdienstvrijheid te beschermen waar de godsdienstbeleving van een minderheid wellicht de meerderheidt niet zint. Deze vrijheid maakt andersdenkenden al 400 jaar welkom in ons land en verdient verdediging als een zeer groot goed van onze democratische rechtstaat.

Doet u dit de Joodse gemeenschap niet aan.
Doet u dit de godsdienstvrijheid niet aan.
Doet u dit de Nederlandse samenleving niet aan.
Zie ook mijn eerdere Vage religie bevordert fanatisme in het Nederlands Dagblad van 1 juni.
En Asher Ben Avrahams 'PVV laat jodendom vallen in de strijd tegen de islam' in de Volkskrant van gisteren.

Tenslotte: het feit dat gisteren, van alle uitgenodigde Kamerleden, alleen de christelijke zijn gaan kijken naar hoe het werkelijk toegaat in het joodse slachthuis te Amsterdam, spreekt boekdelen: de secularistische partijen gebruiken vandaag de hun gegeven macht om een - historische - beslissing te nemen over iets dat ze bewust niet hebben willen leren kennen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten