vrijdag 22 juli 2011

Sprout on The Red Horse

Nog een recensie van Het rode paard van Eugenio Corti, en wel van de gisteren ook al aangehaalde Bart Jan Spruyt: Het rode paard als ideaal vakantieboek.
Helemaal mee eens; ik ben al op pagina 510.
De laatste zinnen (maar lees de hele recensie (en het hele boek!*)):
Het boek van Corti is ook een boek van hoop. Hoe groot de ontberingen ook zijn, dankzij vriendschap en doorzettingsvermogen kunnen we overleven. En het leven hoeft bij zoveel onmenselijk leed niet in totale ontreddering te eindigen. Een van de kernzinnen luidt: ‘Het was niet moeilijk het geloof te bewaren, het was eigenlijk zeer gemakkelijk. We hoefden wat het fascisme en communisme aanrichtte als ideologie, maar te vergelijken met wat wij van huis uit hadden meegekregen en de keuze was niet moeilijk meer. Wij kozen, ja wij allen, voor het christelijk geloof dat wij meekregen. Want twee dingen stonden voor ons vast, het één zowel als het ander: onze moeders houden van ons en vooral: God bestaat.’
Wie daar tegen kan, tegen zo’n pleidooi voor het oude, christelijke Europa, kan deze zomer vele uren leesplezier beleven aan deze magnifieke roman.
* P.S. Tip: als je het boek rechtstreeks bij de uitgeverij bestelt (info@uitgeverijvanwijnen.nl), onder vermelding van actiecode 901-87636, krijg je het boek voor 39,50 i.p.v. 49,50 (plus 1,75 verzendkosten) toegestuurd).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten