donderdag 12 januari 2012

Drieluikje Spengler

Vandaag twee stukken over en eentje van de op onze weblog al vaker geciteerde joods-Amerikaanse analist David P. Goldman, alias Spengler:

1. In Geloof, hoop, liefde en veel kinderen recenseert Chris Rutenfrans, redacteur Opinie & Debat van de Volkskrant, twee recente boeken van de Amerikaanse denker.

2. Wie is Spengler? door Coen Wessel (PKN-predikant te Heerenveen, eerder docent godsdienst en medewerker van de NCRV).

3. Het artikel Ratzinger's mustard seed van Spengler zelf op de vooravond van de pausverkiezing van Benedictus XVI (april 2005).

2 opmerkingen:

  1. Dat de vergrijzing zorgt voor een groot economisch probleem, wordt ook geillustreerd door een onderzoek van de bank HSBC dat vandaag wordt gepubliceerd. Het 'voorspelt' dat de economie van Nederland en van andere Europese landen de komende veertig jaar flink achterop zal raken bij landen als Peru en de Filippijnen. Oorzaak is de vergrijzing.
    http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/11287817/__Nederland_zakt_fors_op_economieranglijst__.html

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik moet nu al tegen jongeren zeggen dat ze voor een pensioen moeten zorgen. Maar je bent - lijkt wel - een roepende in de woestijn, als je verteld dat het kinderloos bestaan van hele generaties, grote gevolgen gaat hebben voor hen die nu jong zijn en later met pensioen moeten. Hoe wil je dat je AOW nog betaald wordt? De kinderen die dan volwassen zijn, en je premies moeten ophoesten (door te werken) zijn er immers niet. Nee, die zijn niet geboren. Want carrière maken stond voorop! Deze generaties wilden of konden geen 50 jaar vooruit denken. De gevolgen? Die zullen rampzalig zijn als er niet wordt ingegrepen...

    BeantwoordenVerwijderen