donderdag 23 februari 2012

CL verzoekt om opening zaligverklaringsproces Luigi Giussani

Gisteravond, aan het eind van de door kardinaal-aartsbisschop Angelo Scola gecelebreerde H. Mis in de Dom van Milaan, op de 7e sterfdag van priester Luigi Giussani en 30 jaar na het Decreet waarmee paus Johannes Paulus II de Fraterniteit van Gemeenschap en Bevrijding (CL) erkende, heeft Julián Carrón, president van de Fraterniteit van CL, meegedeeld de Milanese aartsbisschop officieel verzocht te hebben het proces voor de zalig- en heiligverklaring van Luigi Giussani te openen.
Het verzoek is gisteren - tevens feest van St.Petrus' Stoel - officieel ingediend door de door de president van de Fraterniteit van CL benoemde postulator, professor Chiara Minelli, lector kerkelijk recht aan de Universiteit van Brescia.
Als de aartsbisschop van Milaan het verzoek aanvaard, zal het proces beginnen met een diocesaan informatief onderzoek naar het leven, de deugden en de roep van heiligheid van mgr. Luigi Giussani.
Bij het doen van de mededeling bad Julián Carrón dat "Onze Lieve Vrouw - 'der hope levende fonteine' (Dante, Paradijs, XXXIII, 12) - ons elke dag moge helpen de beloften van Christus en de grote genade die we in het charisma van priester Giussani ontvangen hebben en nog altijd ontvangen, waardig te worden".

(Bron: persbericht CL 22 februari 2012).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten