zaterdag 16 juni 2012

Volgende week zaterdag in Den Bosch: Het rode paard

Op zaterdag 23 juni wordt in 's-Hertogenbosch de laatste Avond aan de Aa (voor de zomer) gehouden. Ds. Huib Klink (ja inderdaad, de tweelingbroer van politicus Ab, maar daar gaat het nu niet om) uit Hoornaar komt de afgelopen jaar verschenen Nederlandse uitgave van Het rode paard van de Italiaanse schrijver Eugenio Corti presenteren.

Deze lijvige trilogie is sinds 1983 ‘op eigen kracht’, dat wil zeggen zonder hulp van de literaire ‘elite’, een onstuitbare, wereldwijde opmars begonnen. Het regime van Mussolini, de Duits-Italiaanse veldtocht op de Sovjet-Unie en de periode na de Tweede Wereldoorlog komen in Het rode paard aan de orde vanuit het perspectief van een gewone Italiaanse familie uit de buurt van Milaan. Het rode paard werpt een nieuw, verrassend licht op de recente geschiedenis van Europa, dat zoveel mensen heeft aangesproken dat er inmiddels al meer dan 400.000 exemplaren van werden verkocht, in tientallen talen. De spannende roman leest trouwens 'als een trein'.

Ds. Huib Klink heeft de roman tijdens een vakantie in Frankrijk ontdekt en werd er zo enthousiast over dat hij hem in het Nederlands heeft laten uitgeven.

De presentatie wordt ingeleid met een Russisch en Italiaans meerstemmig lied.

Uit bent van harte uitgenodigd.

De ‘Avonden aan de Aa’ worden gehouden in de Moeder Teresa-zaal, Graafseweg 1 te ’s-Hertogenbosch. Aanvang: 20.00 uur. Opgave is niet nodig en de toegang is vrij. Na afloop van de lezing is een drankje beschikbaar.
Er is (beperkte) gratis parkeergelegenheid voor de deur en (volop) in de omgeving.
Bij de uitgang wordt een collecte gehouden ter bestrijding van de onkosten.

Op de Avonden aan de Aa vindt u altijd een boekentafel. Ditmaal zal natuurlijk Het rode paard zelf te koop zijn (het boek kost helaas maar liefst 49,50 (in de 'goedkope', al bijna uitverkochte maar op de Avond nog aangeboden pocketversie!); maar wie het gaat lezen, zal geen spijt krijgen van de hoge uitgave - het is ideale vakantielectuur voor deze zomer), naast een aanbod aan andere boeiende en elders niet zo gemakkelijk te vinden literatuur om de ontdekking van het christendom te verdiepen. Neemt u voor de eventuele aanschaf van boeken contant geld mee, er is geen pinautomaat.

Meer informatie - ook over het boek - op www.avondenaandeaa.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten