woensdag 1 september 2010

'Aanval op Ratzinger'

Onlangs verscheen in Italië een boek over het pontificaat van Benedictus XVI van twee gerenommeerde vaticanisten, Andrea Tornielli en Paolo Rodari. Daarin beschrijven en analyseren zij hoe de huidige paus (Joseph Ratzinger) in de media onder vuur is komen te liggen vanwege verscheidene controverses.
De titel van het boek luidt: Attacco a Ratzinger: Accuse e scandali, profezie e complotti contro Benedetto XVI (‘Aanval op Ratzinger: beschuldigingen en schandalen, profetieën en complotten tegen Benedictus XVI’). Er bestaat nog geen vertaling van het werk.
Tornielli en Rodari laten alle controverses rond de paus de revue passeren, zoals de Regenburger Rede, de affaire-Williamson, de rehabilitatie van de Tridentijnse mis, de ‘condoomrel’ en het omvangrijke misbruikschandaal.
Beide vaticanisten concluderen dat de communicatiestrategie van het Vaticaan ernstige gebreken vertoont. Toch willen zij het negatieve imago van de paus niet exclusief wijten aan een falend pr-beleid. Tornielli en Rodari wijzen drie groepen aan die stelselmatig hun pijlen richten op Benedictus XVI: buitenkerkelijke organisaties die uit ideologische en/of financiële belangen de paus in diskrediet brengen, liberale katholieken die hem wegzetten als een reactionaire kerkvorst en Vaticaanse prelaten die Ratzinger niet kunnen uitstaan.
(Bron: Katholiek Nederland)

Zie ook 6 redenen om deze paus uit alle macht te steunen.

1 opmerking:

  1. Er zijn vele duizenden steunbetuigingen binnen gekomen voor de Paus, maar de media die zwijgt erover als het graf...

    BeantwoordenVerwijderen