vrijdag 29 oktober 2010

Daar ben ik ook geweldig tegen!

De Kamer vraagt de regering in woord en daad uit te dragen dat het tegengaan van de islamisering van Nederland geen doelstelling van beleid is en gaat over tot de orde van de dag.
Zo ongeveer heeft motie 32417, nr. 36 van 27 oktober 2010 eruit gezien (de precieze tekst wordt over een paar dagen gepubliceerd in de kamerstukken).

Was getekend: alle partijen behalve de PVV en de SGP.

Hoe politiek correct kun je zijn? Of hoe dom? CDA? ChristenUnie? VVD? Waar zijn we helemaal mee bezig?
Voor de grap geprobeerd "islamisering" te vervangen door "communistische revolutie" of "kerstening"?
Had u dan zo enthousiast voor gestemd? Of hadden we ons dan eventjes achter de oren gewreven en afgevraagd over welke "revolutie" of "kerstening" we het eigenlijk hebben? En of we daar wel zo voor moeten zijn als regering? Of ons daarover uitspreken?

Het minste wat je kunt zeggen is dat de Regering door de overgrote meerderheid van de Kamer ertoe opgeroepen is tijd te verliezen met "in woord en daad uit te dragen" waar ze zich niet voor gaat inzetten.

Lees het artikel van Amanda Kluveld: Het populisme der weldenkenden. O, en deze column van prof. Ellian. En deze blog van Damian Thompson.

P.S. De titel van dit stukje is ontleend aan 'Op een tekkel' van Trijntje Fop (Kees Stip):

Een tekkel volgde trouw te Dordt
een man met een reclamebord,
waarop stond: "Pieters' pillen zijn
geweldig tegen zenuwpijn!"
Het dier sprak enigszins verlegen:
"Daar ben ik ook geweldig tegen!"

1 opmerking:

  1. Een voorbeeld van de werkelijke ontmoeting - op het waarlijk menselijke niveau - tussen Christendom en Islam is te zien in de Meeting van Caïro. De ontmoeting tussen Christendom en Islam begint waar mensen gezamenlijk, eerlijk tegen zichzelf, bereid zijn iets moois wat zij zien te volgen:

    "Il saluto di Wael Farouq, con cui s'è aperto il Meeting: «È nato un ponte che ci porta dal sogno alla verità», ha detto. «Ed è nato sul terreno della bellezza, la via scelta da Dio per rivolgersi agli uomini»" (http://www.tracce.it/detail.asp?c=1&p=0&id=1230)

    BeantwoordenVerwijderen