donderdag 22 maart 2012

Zondag 'aan de Aa' in Den Bosch: Requiem van Mozart

"Mijns inziens zijn er maar twee werkelijke apologieën voor het Christendom: enerzijds de heiligheid, en anderzijds de schoonheid die het geloof voortgebracht heeft" (Joseph Ratzinger)
A.s. zondag wordt in de Moeder Teresa-zaal (Graafseweg 1) te 's-Hertogenbosch de vijfde Avond aan de Aa gehouden: culturele ontmoetingen die de bedoeling hebben te laten zien hoe Christus het 'menselijke' in al zijn aspecten opwekt, opvoedt en 'redt'.
Zondag - de vijfde in de veertigdagentijd - doen we dit door samen te (kijken en te) luisteren naar één van de indrukwekkendste werken uit de muziekgeschiedenis, het Requiem in D-mineur (K. 626) van Wolfgang Amadeus Mozart (in een uitvoering uit 1988 door het symfonieorkest van de Beierse omroep o.l.v. Leonard Bernstein - inderdaad, de componist van West Side Story): de mens die zich, volledig bewust van zijn miserie, toevertrouwt aan het Mysterie dat zich geopenbaard heeft als "vol ontferming" (quia pius es).
Het concert wordt geprojecteerd op een groot scherm, en tegelijkertijd, op een ander scherm, de gezongen tekst met vertaling en een toelichting; zodat het geheel goed te volgen is.

U bent van harte uitgenodigd. De zaal gaat open om 19.45. Er is (beperkte) gratis parkeergelegenheid voor de deur en (volop) in de omgeving.
Na afloop van de voorstelling is er gelegenheid tot informele ontmoeting.
De toegang is gratis, na afloop is er een collecte ter bestrijding van de kosten.
Meer informatie via avondenaandeaa [at] gmail.com.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten